Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft in juni 2019 een literatuurstudie gepubliceerd over het risico op Legionellabesmettingen bij (industriële) waterzuiveringen. Het advies uit dit rapport is overgenomen door het ministerie. In vervolg hierop zijn de omgevingsdiensten bezig gegaan om een eenduidig beleid op te stellen. Kalsbeek is er trots op hierin te hebben mogen bijdragen. In samenspraak met Omgevingsdienst Nederland heeft Kalsbeek een risico-inventarisatie opgesteld voor de waterzuivering. Hiermee worden risico’s in kaart gebracht om zo een maatwerk Legionella beheersplan op te stellen voor uw zuivering.
De grootste risico’s op een afvalwaterzuivering zijn de beluchtingstank en andere vernevelende punten op uw terrein. Dit kan een effluentput zijn waar geen deksel op zit waarin het water naar beneden ‘valt’, of sproeiers die op de beluchtingsbak zijn gemonteerd om schuimkoppen te voorkomen. Dit zijn allemaal risico’s met betrekking tot het vrijkomen van de Legionellabacterie. Via het effluent kan de Legionellabacterie ook verspreid worden, bijvoorbeeld bij het gebruik hiervan als spoelwater of sproeiwater.
Kalsbeek biedt de volgende diensten aan:
Kalsbeek kan u tevens adviseren over het veilig hergebruiken van het effluentwater van de zuivering. Dit is mogelijk door middel van waterbehandeling en scheidingstechnieken (filters), afhankelijk van de beoogde kwaliteit. Doel hiervan is streven naar optimale duurzaamheid, door het waterverbruik te verminderen.
Neemt u gerust contact met ons op, wij zijn u graag van dienst!
Stuur uw gegevens naar onze specialist en we nemen zo spoedig
mogelijk contact op met u. Of bel ons op +31 (0) 592 35 00 00