water

Maritiem & offshore

Drinkwater en een gezonde luchtkwaliteit zijn onmisbare voorzieningen op booreilanden, platformen voor olie- en gaswinning en schepen.

Water

De toepassingen van het water varieert van consumptie, bereiding van voedsel, voor douchen, schoonmaakwerkzaamheden tot luchtbevochtiging of proceswater. Voldoende water van een betrouwbaar waterkwaliteit is van essentieel belang voor de veiligheid en gezondheid van uw medewerkers op platformen en schepen. De basis hiervoor is goed watermanagement.

Kwaliteit

Een goede kwaliteit van water is belangrijk voor een goede en veilige leefomgeving van de medewerkers. Zij zijn immers 24 uur per dag aanwezig en afhankelijk van de voorzieningen op locatie. Specifieke wettelijke waterkwaliteitsmetingen en -onderzoeken geven inzicht ten aanzien van de kwaliteit op offshore en maritieme locaties. Maar ook is de samenstelling en dosering van product in het water van belang bij het voorkomen van corrosieproblemen en vorstgevoeligheid van apparatuur. Daarnaast biedt het uitvoeren van specifieke metingen ruimte tot het sturen en aanpassen van processen en het onderhoud van equipment.

Buis

Expertise

Normec Kalsbeek heeft de expertise en vaardigheden in huis om op locatie een beoordeling van het watersysteem uit te voeren in de vorm van een Legionella Risk Assessment of, in geval van een schip, een Water Safety Plan. Hieruit volgt een overzicht van kritische punten in het systeem met adviezen om deze te beheersen. Daarnaast ondersteunen wij locaties in de uitvoering van het dagelijkse beheer- en onderhoud van de waterinstallaties, geven wij adviezen bij afwijking van de waterkwaliteit en geven trainingen ten aanzien van bewustwording over waterveiligheid, beheer en onderhoud specifiek voor uw locatie. Tevens kunnen wij met behulp van een onderwatercamera inspecties van de drinkwatertank(s) uit te voeren terwijl deze in bedrijf zijn. Hiermee bespaart u kosten ten opzichte van het volledig drainen van de tanks en is er minder veiligheidsrisico dan bij betreden van een besloten ruimte.

Luchtkwaliteit en HVAC systeem

Naast watergerelateerde vraagstukken kunt u bij ons ook terecht voor uw luchtgerelateerde Health Safety Environment (HSE) vraagstukken. Wij beschikken namelijk over gecertificeerde arbeidshygiënisten, die met gericht onderzoek oplossingen op maat kunnen aanbieden. Alles met als doel een gezond leefmilieu voor uw medewerkers te waarborgen.

Monstername van gefiltreerde inblaaslucht en omgevingslucht is mogelijk om de aanwezigheid van microbiologie (schimmels, gisten en bacteriën) te bepalen. Ook wordt een beoordeling van de luchtbehandelingskast (corrosie, vervuiling, vervanging filters, etc.) uitgevoerd. Daarnaast is het mogelijk om een beoordeling van de status en vervuiling van de luchtkanalen uit te voeren. Hiermee kan bepaald worden of kanalen (bijvoorbeeld galley en washroom) vervuild zijn met vet of stofvlokken en of hier schoonmaakwerkzaamheden nodig zijn. Tot slot kunnen we een meting van luchthoeveelheden uitvoeren om te bepalen of er voldoende overdruk aanwezig is, voldoende verversing wordt ingeblazen en of dit de juiste kwaliteit heeft. Hiermee wordt een gezonde leefomgeving van de medewerkers op locatie gecreëerd.

Gerelateerde diensten Maritiem & offshore

Alle diensten

Neem contact met ons op

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuwsbrief

Weten wat er speelt in de branche? Schrijf u in voor onze periodieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Menu

Normec Kalsbeek Normec Kalsbeek logo Koopmansweg 2 9482 WC Tynaarlo +31 592 35 00 00