water

Industrie

In de (voeding)industrie speelt water een belangrijke rol en wordt voor verschillende toepassingen gebruikt. Water kan bijvoorbeeld als ingrediënt worden gebruikt in het productieproces of in watervoerende systemen. Elk van deze toepassingen vereist een specifieke waterkwaliteit.

Waterkwaliteit in de industrie

Vaak wordt leidingwater of bronwater gebruikt, maar de waterkwaliteit hiervan is meestal niet direct geschikt voor de gewenste toepassing. Het water is bijvoorbeeld te hard of bevat te veel ijzer, mineralen en micro-organismen (Legionella en andere bacteriën).

Al deze stoffen kunnen een negatieve invloed hebben op waterveiligheid, de bedrijfs- en procesvoeringen. Ontharding, eventueel in combinatie met een omgekeerde osmose-installatie, wordt daarom aanbevolen als voorbehandeling. In sommige gevallen is ook ontijzering nodig. Voor de bestrijding van micro-organismen wordt een (chemische en/of apparatieve) desinfectie toegepast.

Ruim 70 jaar ervaring

Normec Kalsbeek heeft jarenlange en aantoonbare expertise op het gebied van totale ontzorging ten aanzien van watermanagementvraagstukken (van drinkwater tot proceswater) in de industrie. Daarbij streeft Normec Kalsbeek altijd naar verbetering van prestaties. Na een grondige inventarisatie en analyse van uw waterinstallaties en waterhuishouding kunnen wij u een maatwerkoplossing aanbieden voor uw watergerelateerde probleem.

5-09781

Gerelateerde diensten Industrie

Alle diensten

Neem contact met ons op

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuwsbrief

Weten wat er speelt in de branche? Schrijf u in voor onze periodieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Menu

Normec Kalsbeek Normec Kalsbeek logo Koopmansweg 2 9482 WC Tynaarlo +31 592 35 00 00