water
11 september 2022

In gesprek met productspecialist legionella beheerstechnieken Charles Steenstra

Om kennis te waarborgen binnen onze organisatie, is er per dienst bij Normec Kalsbeek een productspecialist aangewezen. Charles Steenstra is productspecialist legionella beheerstechnieken en vertelt over zijn werkzaamheden en verantwoordelijkheden binnen Normec Kalsbeek.

Hallo Charles, kan je kort vertellen wie je bent en wat je doet?

“Inmiddels ben ik 11 jaar werkzaam bij Normec Kalsbeek. Ik ben werkzaam als drinkwater adviseur en projectleider. Als adviseur adviseer ik onze klanten bij vraagstukken omtrent legionellapreventie en waterbehandeling. Hierdoor heb ik veel ervaring en kennis op het gebied van legionella beheerstechnieken. Mede hierdoor ben ik productspecialist legionella beheerstechnieken geworden.”

Legionella beheerstechnieken? Wat houdt dat in?

“Soms komt het voor dat legionellabesmettingen terugkeren. Als de besmettingen blijven aanhouden ondanks dat er diverse acties zijn ondernomen, zoals installatie aanpassingen en uitvoeren van beheersmaatregelen, kan een legionella beheerstechniek worden toegepast. In een dergelijke situatie begeleid ik onze klanten, of help ik collega adviseurs. Daarbij stel ik een motivatie op voor het mogen toepassen van de techniek (invulling artikel 44 van het drinkwaterbesluit). Voorbeelden van een legionella beheerstechniek zijn: UF-installatie, koper/zilver installatie of een Ecapro Plus.”

Wat doe je als productspecialist nog meer op dit vlak?

“In mijn rol als productspecialist, ben ik verantwoordelijk voor de waarborging van kwaliteit van de door ons geplaatste legionella beheerstechnieken. Dit geldt zowel voor de kwaliteit intern als extern. Enerzijds doe ik dit door mijn collega’s te adviseren. Niet alleen onze adviseurs, maar ook onze accountmanagers tijdens offertetrajecten. Ik ondersteun door mee te denken en de juiste oplossing voor onze klanten te creëren (zoals in onze Big 5 is opgenomen, alleen de beste oplossing te bieden). Anderzijds adviseer ik klanten bij het opstellen van een motivatie. Daarnaast adviseer ik bij aanhoudende besmettingen na toepassing van een legionella beheerstechniek.”

Wat maakt jouw specialisme zo interessant? Wat is het voordeel voor de klant?

“Ik ben altijd met vraagstukken bezig waarbij ik een creatieve oplossing mag bedenken. Ik help er klanten mee. Aan de andere kant vind ik het fijn dat ik een steentje kan bijdragen aan vraagstukken waar collega’s tegenaan lopen. Door mijn collega’s te ondersteunen kunnen we intern de kwaliteit waarborgen en een logische pragmatische uniforme aanpak voor onze klanten garanderen.”

Wat zijn vragen die vaak aan jou gesteld worden?

“Wat is het verschil tussen een koper/zilver en een Ecaproplus? Hoe werkt een poortwachter? Wat zijn de te nemen stappen om tot een goede aanpak te komen?’ Voor de antwoorden op deze vragen kan je altijd contact met mij of met Normec Kalsbeek opnemen.”

Meer weten over legionellabeheer?

Nieuwsbrief

Weten wat er speelt in de branche? Schrijf u in voor onze periodieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Menu

Normec Kalsbeek Normec Kalsbeek logo Koopmansweg 2 9482 WC Tynaarlo +31 592 35 00 00