water

ITBB

ITBB is een technisch installatiebedrijf met een aparte afdeling voor klimaattechniek. Service en onderhoud van de geleverde installaties is een belangrijke pijler voor het bedrijf. In 2017 heeft ITBB de installatie voor woonzorgcentrum Het Hoge Heem in Grootegast opgeleverd. Toen tijdens het beheer een probleem aan de oppervlakte kwam, schakelde men Normec Kalsbeek in.

Kalkafzetting zorgt voor storingen

Rob de Vries is als technisch manager bij ITBB betrokken bij service en onderhoud van de technische installaties. Bij de locatie Het Hoge Heem was hij bezig met de tapwaterinstallatie, waarbij het hele gebouw achter een waterontharder zou komen. Naast de toepassing van een ontharder voor drinkwater was er ook winst te behalen in het Cv-systeem.

“Alle appartementen hebben capillairs, maar de kleppen daarvan bleven plakken. Naar aanleiding daarvan hebben we een wateronderzoek laten doen door Normec Kalsbeek en daar kwamen afwijkende waarden uit voort. Er zat veel kalk in het water, waardoor er afzetting kwam op het pennetje van de rvs-klep, wat er weer voor zorgt dat hij blijft haken.”

water

“Een preventieve behandeling van Normec Kalsbeek bespaart tijd en kosten.”

ITBB

Tijd en kosten besparen

Na de wateranalyse gaf Rob de Vries opdracht aan Normec Kalsbeek om de systeeminhoud te meten en om door middel van de toevoeging CV ATA 530 aan het water  in het gesloten Cv-systeem de kalkoverlast op te lossen: “Als het goed is, krijgt onze onderhoudsdienst minder storingsmeldingen door deze oplossing. Het resultaat op langere termijn moeten we nog ondervinden, maar we zijn voorheen vrij vaak naar Het Hoge Heem geweest om klepjes los te maken. Hetzelfde probleem komen we wel vaker tegen in tweewegsystemen. Dus zo’n preventieve behandeling van Normec Kalsbeek kan ons veel tijd en kosten besparen.”

Het project Het Hoge Heem is een primeur voor ITBB, want zij hebben nog niet eerder met Normec Kalsbeek op een dergelijke manier een installatie aangepakt. Rob de Vries gaat dan ook nauwkeurig monitoren wat er gebeurt. “Als het minder klachten oplevert, dan hebben we een mooie oplossing te pakken.”

Eerder project verliep ook soepel

Voor analyses deed ITBB al langer zaken met Normec Kalsbeek. De Spiker in Harlingen is een voorbeeld van een project dat ze samen hebben opgepakt. Rob de Vries: “Daar hadden we last van verstoppingen in de cv-ketels. De wisselaars gingen daardoor dicht zitten. Na analyse door Normec Kalsbeek bleek dat er veel rommel in het water zat. We hebben eerst de ketels gespoeld, filters ingebouwd en een toevoeging aangebracht die alle vervuiling in de installatie losmaakte. Tot slot hebben we CV ATA 530 toegevoegd om herhaling te voorkomen. Die cv-ketels draaien nu nog steeds prima.”

“Het is heel erg makkelijk voor ons dat Normec Kalsbeek zelf met oplossingen komt nadat ze een analyse gedaan hebben. Het is daardoor meteen duidelijk.”

Andere referenties

Deze diensten zijn wellicht interessant voor u

Alle diensten

Neem contact met ons op

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuwsbrief

Weten wat er speelt in de branche? Schrijf u in voor onze periodieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Menu

Normec Kalsbeek Normec Kalsbeek logo Koopmansweg 2 9482 WC Tynaarlo +31 592 35 00 00