water
15 januari 2021

Is uw gebouw corona-veilig?

Als eigenaar/exploitant heeft u de verantwoordelijkheid voor een veilige en gezonde (werk)omgeving op uw locatie.

De Corona oppervlakte test is de nieuwste variant van de bestaande, beproefde en gevalideerde methode voor het NORO-virus en Hepatitis A, gelijkwaardig aan ISO15216-2 en het WHO-protocol ‘oppervlakte monstername’.

 

Goed eigenaarschap

Als eigenaar/exploitant heeft u de verantwoordelijkheid voor een veilige en gezonde (werk)omgeving op uw locatie. Dit kan al door ge verschaffen van desinfecterende gel, gebruik van papieren handdoekjes en het borgen van voldoende afstand tussen mensen.

Voorkom besmetting in uw gebouw

Ondanks al deze maatregelen is een flink percentage van het aantal COVID-besmettingen door bron- en contact-onderzoek nog altijd te herleiden naar de werkvloer. Wanneer een gebouw wordt aangemerkt als een besmettingshaard kan een lokale GGD ertoe besluiten dat het gebouw tot wel 14 dagen gesloten moet worden. Als eigenaar/exploitant wilt u dit uiteraard voorkomen.

Garandeer een veilig gebouw

Normec Kalsbeek biedt COVID-19 Testing aan: een brononderzoek waarbij uw gebouw getest wordt op COVID-deeltjes om zo vast te kunnen stellen of het virus aanwezig is in uw gebouw en waar. Op deze manier kunt u als eigenaar/exploitant de veiligheid van de mensen beter garanderen en kans op sluiting voorkomen.

COVID-19 besmetting

COVID-19 wordt overgedragen door bijvoorbeeld hoesten, niesen of kuchen. Vrijkomende druppeltjes kunnen neerstrijken op oppervlaktes. Indien deze oppervlaktes worden aangeraakt vindt er overdracht van het virus plaats wat kan leiden tot verdere verspreiding in uw gebouw en uiteindelijk een COVID-19  besmetting bij mensen.

Met behulp van swabs worden in overleg met u diverse oppervlaktes bemonsterd, bijvoorbeeld bureaus, deurklinken, aanraakschermen etc. De genomen monsters worden aangeboden voor nadere analyse bij een RvA geaccrediteerd laboratorium. Binnen 48 uur is de uitslag bekend.

Achtergrondinformatie

De Corona oppervlakte test is de nieuwste variant van de bestaande, beproefde en gevalideerde methode voor het NORO-virus en Hepatitis A, gelijkwaardige ISO15216-2 en het WHO-protocol ‘oppervlakte monstername’.

  • Brononderzoek door gecertificeerde en discreet opererende medewerkers.
  • onderzoek in verschillende soorten gebouwen, panden en ruimtes.
  • Garandeer een Corona-vrije omgeving in het belang van de gezondheid van uw medewerkers, klanten en relaties.
  • U ontvangt een rapport met bijbehorende hygiëne adviezen.
  • Stel mensen gerust door de veiligheid in uw gebouw te garanderen.
  • Zorg ervoor dat uw gebouw geen twee weken dicht hoeft.

Heeft u vragen? Of wilt u gebruik maken van onze dienstverlening? Neem dan gerust contact met ons op.

Gerelateerd nieuws Is uw gebouw corona-veilig?

Nieuwsbrief

Weten wat er speelt in de branche? Schrijf u in voor onze periodieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Menu

Normec Kalsbeek Normec Kalsbeek logo Koopmansweg 2 9482 WC Tynaarlo +31 592 35 00 00