water

Zorggroep Sirjon

Zorggroep Sirjon biedt ouderenzorg en zorg aan mensen met een beperking. Dat doen zij door het hele land met circa 26 locaties. Zij schakelden Normec Kalsbeek in voor het legionellabeheer in hun gebouwen. Joost van den Berg is vanuit het Dienstencentrum bij Zorggroep Sirjon verantwoordelijk voor het legionellabeheer. Hij onderhoudt het contact met Normec Kalsbeek en is zeer tevreden over de samenwerking.

Normec Kalsbeek luistert goed

De zakenrelatie tussen Zorggroep Sirjon en Normec Kalsbeek bestaat al jaren, maar dat was voorheen alleen op een ander gebied dan tegenwoordig, vertelt Joost: “Normec Kalsbeek hielp ons al met de waterkwaliteit van cv-installaties. Die relatie was goed, we waren tevreden over ze en daardoor ben ik eens gaan navragen wat ze voor ons zouden kunnen doen op het gebied van legionellabeheer. Ze luisteren goed naar ons als klant en vragen door waar we écht behoefte aan hebben. Die samenwerking is heel goed.”

Normec Kalsbeek was niet de enige partij die Zorggroep Sirjon overwoog voor deze opdracht, maar ze kwamen uiteindelijk wel als geschiktste partner uit de bus, aldus Joost: “Na het voortraject in 2021 zijn we in 2022 van start gegaan met onze samenwerking. Dat is een driejarig contract.”

water

“Ze luisteren goed naar ons als klant en vragen door waar we écht behoefte aan hebben. Die samenwerking is heel goed.”

Zorggroep Sirjon

Totale ontzorging inclusief advies

Zorggroep Sirjon (Sirjon en SVRO locaties) heeft ca. 26 locaties in het land. Normec Kalsbeek verzorgt daar naar tevredenheid de volgende diensten voor legionellabeheer:

  1. RABP’s (Risico Analyse Legionella Beheersplan)
  2. Controle en goedkeuring uitgevoerde installatieaanbevelingen
  3. T@pper voor digitaal Legionellabeheer
  4. Reguliere Legionellamonstername, analyse en advies
  5. Legionella herbemonstering bij overschrijdingen
  6. Jaarlijkse keerkleppencontrole

Dit houdt een totale ontzorging in, precies waar Joost naar op zoek was: “Van een risicoanalyse tot digitaal beheer en vervolgacties: Normec Kalsbeek ondersteunt ons op alle gebieden. Wij vinden het heel belangrijk om dit goed te doen. De zaken moeten goed op orde zijn. Dat begint dus bij een analyse en loopt via controles tot digitaal beheer. We krijgen daarbij ook adviezen wat we moeten doen als vervolgactie. Als blijkt dat we een overschrijding hebben, krijgen we daar een mail over inclusief een advies. Dat werkt heel prettig, want daardoor lossen we het probleem zo snel mogelijk op.”

Oplossen en voorkomen

Samen dingen oplossen en liever nog problemen voorkomen, dat typeert de relatie tussen Zorggroep Sirjon en Normec Kalsbeek. Joost: “We kijken samen per locatie wat de beste aanpak is voor het drinkwater, koud water en warm water en zij denken daar echt in mee. Dat vind ik zeker een pluspunt. Daarnaast kunnen we ook bij ze terecht voor het water in de cv-installaties. Zo zijn we nu in Barneveld bezig met een verduurzaming. Daarbij wordt het complete systeem gereinigd, waardoor het weer veel efficiënter werkt. Dat bespaart ons veel energie, want het rendement is nu te laag door aanslag en veroudering. Elke procent verbetering is daarbij winst.”

Andere referenties

Deze diensten zijn wellicht interessant voor u

Neem contact met ons op

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuwsbrief

Weten wat er speelt in de branche? Schrijf u in voor onze periodieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Menu

Normec Kalsbeek Normec Kalsbeek logo Koopmansweg 2 9482 WC Tynaarlo +31 592 35 00 00