water

Sauna de Bron

Bij de overname van Sauna de Bron in 2020 lagen er veel uitdagingen op het gebied van waterkwaliteit voor Gerke Rosema, de nieuwe eigenaar. De veiligheid van het zwem- en drinkwater is van groot belang voor de saunagasten. Na het inschakelen van Normec Kalsbeek bleek dat er nog meer uitdagingen waren dan aanvankelijk gedacht. Samen met Normec Kalsbeek heeft Gerke de waterkwaliteit op orde weten te krijgen en kan hij de veiligheid voor zijn gasten garanderen.

Wetgeving

Met zijn vrouw en 6 medewerkers runt Gerke de sauna. ‘’Van schoonmaak tot inkoop tot administratie, je kunt zeggen dat het hard werken is.’’ Vanuit de Nederlandse wet moet zwem- en drinkwater aan bepaalde waarden voldoen. Als de waarden van het water niet op orde zijn, ontstaat de kans dat de gasten ziek worden. Des te vervelend toen bij de overname bleek dat de waarden van zowel het zwem- als drinkwater niet op orde waren. Met een eventuele sluiting in het achterhoofd is Gerke op zoek gegaan naar een gedegen partij om hem verder te helpen bij de vraagstukken omtrent de waterbehandeling.

‘’Uit coulance heb ik hiervoor meerdere partijen uitgenodigd. Echter, bij Normec Kalsbeek voelde ik mij het meeste op mijn gemak. De kennismaking voelde vertrouwd. Het was een prettig gesprek waarin gemakkelijk open gecommuniceerd werd. Waar andere partijen enkel analyseresultaten en advies kunnen bieden, denkt en helpt Normec Kalsbeek juist verder. Normec Kalsbeek dacht mee in oplossingen. De persoonlijke aanpak met korte lijnen sprak mij nog het meeste aan. Ik dacht dat alleen een risico-inventarisatie zou volstaan voor de wet, maar niets bleek minder waar. Het bleek dat maandelijkse monstername ook verplicht was. Zo kan er regelmatig gecontroleerd worden of de waarden van het water voldoen aan de voorschriften. De urgentie voor het uitvoeren van het advies was hoog.”

water

“De persoonlijke aanpak met korte lijnen sprak mij nog het meeste aan.”

Sauna de Bron

Oplossingsgericht

Na de kennismaking en de opdrachtverstrekking was de volgende stap om een plan te maken voor het beheer van de waterkwaliteit. ’’Ik merkte hierin dat ik veel kon leren van jullie collega adviseur. Ik streef perfectie na. Doordat ik duidelijke uitleg van Normec Kalsbeek kreeg en ik altijd graag alles wil begrijpen, is de materie voor mij snel eigen geworden. Wat mij tijdens de kennismaking is beloofd, is voor mij dubbel en dwars werkelijkheid geworden.’’

Inmiddels voert Normec Kalsbeek de maandelijkse monsternames uit, doet de keerklepcontroles, het spuien van de boilers en tot slot maakt Gerke gebruik van het in-house ontwikkelde digitale beheerssysteem T@pper. ‘’Hiermee is sauna de bron compleet ontzorgd op het gebied van waterbehandeling’’, vertelt Gerke trots.

Andere referenties

Deze diensten zijn wellicht interessant voor u

Alle diensten

Neem contact met ons op

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuwsbrief

Weten wat er speelt in de branche? Schrijf u in voor onze periodieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Menu

Normec Kalsbeek Normec Kalsbeek logo Koopmansweg 2 9482 WC Tynaarlo +31 592 35 00 00